Massatge perineal

Massatge Perineal

Algunes el desconeixem, altres ens fa mal i altres en fa mandra. Doncs bé, us explico quatre recomanacions que comparteixo amb l’Esther de Fisionova.

Quan l’hem de realitzar? Des de la setmana 32-35 i fins el moment del part.

Amb quina freqüència? Diàriament si podeu, però amb  3-4 dies a la setmana també ens ajudarà molt. L’important és ser CONSTANT.

Quanta estona? 5-10 minuts n’hi ha prou, si un dia en tens més ganes pots fer una mica més i si un dia en tens menys doncs estàs menys estoneta que no passarà res.

RECOMANACIONS PRÈVIES:

1- Escalfa la zona. Pots fer-ho mitjançant un bany o una dutxa d’aigua calenta, un hot pack, una bossa d’aigua calenta… el que t’agradi més.

2- Renta’t les mans.

3- Assegura’t que portes les ungles ben tallades.

4- Posa’t en una posició còmoda. Estirada i lleugerament incorporada, asseguda amb l’esquena ben recolzada.

PRECAUCIONS:

1- No manipular el meat urinari per evitar infeccions.

2- No realitzar en cas de: herpes vaginal, varius a la zona, infecció urinària o vaginal.

COM HO FEM?

1- Posa una mica de lubricant als teus dits i fes una mica de massatge per tal de preparació a la zona perineal (entre la vagina i l’anus) i els genitals externs.

2- Introdueix 1 o 2 dits a la vagina. Amb 3-4 cms n’hi ha prou.

3- Fes tracció amb els dits en direcció a l’anus, fins a notar una lleugera tensió (ha de ser sensació d’estirament, MAI dolor).

4- Sense perdre la tensió, desplaça els dits lateralment com si volguessis dibuixar una “U” amb els dits.

Si tot i els intents veus que no te’n surts, no pateixis. Et recomanarem les millors especialistes. Sempre hi ha l’opció d’anar a un centre a què el massatge te l’apliquin professionals, però la meva recomanació és que, un cop t’acostumis, ho facis tu a casa tranquil·lament. Tens més dubtes? En parlem, cap problema!

No hi ha comentaris

Escriu un comentari