Quant dura el postpart?

Em sap greu però no et puc donar una data exacta, no et puc dir que el postpart acaba el dia que el teu nadó faci l’any, ja que potser no serà veritat. Com ja saps, cada dona és diferent i la seva recuperació també, però el que sí que puc dir-te són petits tips a tenir en compte.

 

Però per què és important?

 

Perquè tot el que fem en aquesta fase a nivell de recuperació, de reprogramació, de reconnexió amb el nostre sòl pèlvic i la nostra faixa abdominal ens ajudarà a tenir una vida sana, a evitar problemes del sòl pèlvic, a evitar hèrnies de nivell abdominal, a evitar problemes de lumbars.

 

Acabo de tenir la meva criatura, estic en ple postpart, amb les hormones i amb un teixit conjuntiu molt semblant al de l’embaràs.

 

Què haig de fer?

  • Reprogramar el sòl pèlvic
  • Reprogramar la faixa abdominal

 

Evidentment també haig de tonificar la resta del cos, ja que l’utilitzem en el nostre dia a dia i potser també l’haurem de recuperar. Quan em posi a tonificar vigilaré què i com ho faig, per exemple, quan faci esquats hauré de vigilar amb el treball de sòl pèlvic, podré fer flexions però adaptades perquà la meva faixa abdominal les pugui sostenir.

 

Si des de que neix la criatura comencem a treballar a poc a poc, fent una bona recuperació, som constants i progressivament anem avançant, al cap de 6 mesos del naixement del nostre nadó podrem començar a fotre-li més canya. Això no vol dir que arribi al 6è mes i ja em posi a córrer, això vol dir que si he fet un bon treball de rehabilitació puc plantejar-me pujar la intensitat, però això ja ho haurem anat fent setmana a setmana. Si tot segueix evolucionant i treballo amb constància al voltant de l’any també observarem un altre canvi a nivell de força i allà també podrem augmentar la intensitat i suar de valent, però sempre vigilant amb el sòl pèlvic, les lumbars, l’abdominal i amb tot el cos en general, ja que només en tenim un i l’hem de cuidar.

 

Si el nostre sòl pèlvic no està ben rehabilitat, ens pot donar problemes al llarg del temps, no només se’ns pot escapar l’orina, el flux o la femta sinó que ens podem ressentir de les lumbars per exemple.

 

Per això, jo també us recomano que visiteu la fisio del sòl pèlvic per fer una bona rehabilitació i per assegurar-nos que tot està en ordre.

 

Si vols tornar a ser mare, també ens interessa tenir tot això recuperat.

 

A l’hora de fer exercici també hem de tenir en compte si estem donant pit i ens ha baixat o no la regla, i per últim també recordar que l’organització mundial de la salut ens informa que el cos no està recuperat del tot fins un cop transcorregut dos anys després de tenir la criatura, per tal de poder sostenir una bona gestació i un bon postpart.

 

En resum, no et puc donar una data exacta però sí que et recomano que cuidis i mimis el teu sòl pèlvic i la faixa abdominal des del minut 1, que vagis entrenant i progressant, que al mig any notaràs que pots augmentar intensitat, que a l’any ja et veuràs molt més forta i recuperada.  I també aprofito per donar-te ànims, que vivim en una societat on volem immediatesa però la naturalesa no és així, el teu cos s’ha transformat durant 9 mesos i necessites almenys 9 mesos per tornar al punt de partida.

 

I si encara en voleu saber més o teniu preguntes, no dubteu a deixar un comentari o venir-nos a veure
No hi ha comentaris

Escriu un comentari